Over de Creditcard

Naar aanleiding van ons eerste bericht zijn we meteen aan de slag gegaan om informatie over de creditcard uiteen te zetten.

Een creditcard of ook wel kreditkaart in het Nederlands, is een betaalmiddel waarmee aankopen gedaan kunnen worden waarmee gebruikers achteraf moeten betalen. Een uitzondering hierop is de prepaid creditcard, waarbij het saldo direct afgeschreven wordt. Voor de rest van de creditcards wordt meestal een saldo opgebouwd en wordt dit meestal aan het einde van de maand afgeschreven.

Een creditcard is dan ook een simple vorm van een lening. Risico hiervan is wel dat een gebruiker schulden op kan bouwen. Voor een creditcard moet dan ook vaak een kreditcheck gedaan worden. Voordeel van de creditcard is wel dat sommige aanbieders ervoor zorgen dat de betaling verzekerd wordt. De creditcard stamt uit 1950 en is uitgevonden door Frank X. McNamara en Ralph Schneider.

Tegenwoordig is het naast betalen in winkels ook mogelijk om met de creditcard online te betalen. Daarover volens binnenkort artikelen.

Dit artikel is mede samengesteld dankzij Wikipedia

Advertentie

Een gedachte over “Over de Creditcard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s