Pinnen in het buitenland, waar moet je op letten?

Pinnen in het buitenland wordt steeds normaler en makkelijker, en ook de betaalterminals worden steeds moderner. Maar waar moet je tegenwoordig nog op letten als je pint in het buitenland? Lees verder!

  • Maestro – de meeste Nederlandse betaalpassen werken met Maestro. Hier kan je dan ook mee pinnen bij de pinautomaten in het buitenland die zo’n logo’tje hebben. In winkels of horeca kan je soms ook pinnen, vaak lukt dit als er met Mastercard betaald kan worden.
  • Bijkomende kostenPinnen in het buitenland is niet altijd gratis. Blijf je binnen de Eurozone en neem je dus euro’s op? Dan is pinnen vrijwel altijd gratis – als je bank hier geld voor vraagt moet je dit goedkeuren tijdens het pinnen zelf. Ook in winkels zou het bijna altijd moeten lukken met je betaalpas te betalen. Pas wel op met bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk of Zwitserland – hierbij denk je al snel aan Europa, maar deze landen hebben geen euro en dit kan je dus extra geld gaan kosten! In bepaalde landen is het voordeliger om in een keer meer geld op te nemen zodat je geen bijkomende kosten hebt. Maar pas op, er zijn sommige landen waar je niet met honderden euro’s over straat wilt lopen!
  • Wisselkoers – Bij pinnen buiten de Eurozone moet je altijd goed op de wisselkoers Voor de slimme reizigers onder ons zijn hier leuke voordeeltjes te halen – voornamelijk als het om grotere hoeveelheden gaat.
  • Creditcard – geld uit de muur halen met een creditcard is een van de duurste dingen die je kunt doen. Je bank zal hier altijd een flink bedrag + een percentage van het totaalbedrag voor Betalen met een creditcard in winkels is daarentegen vaak geen probleem.  Maar, deze optie is fijn om achter de hand te hebben in noodgevallen waar je geen andere optie hebt.
  • Bedrag – in het buitenland komt het ook nog voor dat je onder een bepaald bedrag niet mag pinnen, bijvoorbeeld onder de €10. Je kopje koffie van €1,50 even pinnen? Helaas pindakaas.. Gelukkig is dit in Nederland niet vaak het geval meer!
Advertentie
Pinnen in het buitenland, waar moet je op letten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s